MENÜ

Nyúlragu

Hozzávalók: 2 nyúlcomb, 2 nyúllapocka, 8 dkg zsír, 5 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 1 babérlevél, néhány szál kakukkfű, 1 csomó petrezselyem, 25 db apró (mogyoró) hagyma, 20 dkg gomba, só, bors, 5 dl fehér bor

 

A nyúlcombot és a lapockát 5-6 dkg-os darabokra felvágjuk. Forró zsírban szép pirosra pirítjuk, megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát, megkeverjük, sózzuk, borsozzuk, feleresztjük a borral és ugyanannyi vízzel, majd felforraljuk. Ekkor beletesszük a babérlevelet, a petrezselymet, a kakukkfüvet, az apró hagymát, a negyedekre vágott gombát és lefedve készre pároljuk. Tálaláskor a petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet vegyük ki belőle. Vajas rizst vagy spagettit adjunk hozzá.

Asztali nézet