MENÜ

Bácskai rakott tarhonya

Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, só, 2-3 evőkanálnyi zsiradék, pirospaprika, 2-3 db felszeletelt zöldpaprika, ugyanannyi paradicsom (télen elrakott lecsó), 2 keményre főzött tojás, tejföl

 

Az egyik lábosban evőkanálnyi olajon aranysárgára pirítunk 25 dkg tarhonyát, megsózzuk, majd vízzel felengedve puhára pároljuk. Közben a másik lábosban ugyancsak evőkanálnyi zsiradékon sóval és pirospaprikával ízesítve megpárolunk 2-3 db felszeletelt zöldpaprikát és ugyanannyi paradicsomot, majd ha már puha, 1 dl tejföllel keverjük el. Tűzálló tál aljára terítjük a tarhonya egyharmad részét, erre simítjuk a tejfölös paprika felét, a megtisztított, karikára vágott kemény tojást, majd ismét tarhonya, paprika, tojás és végül a tetejére tarhonya kerül. A maradék tejfölös lével megöntözzük és a sütőben átsütjük. El lehet jó előre készíteni, tálalás előtt csak a sütést kell elvégeznünk.

Asztali nézet