MENÜ

Szentgyörgyi palacsinta

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 liter tej, 5 tojás, cukor, darált dió, rum, mazsola, barackíz, só, zsír, vaníliáscukor

 

20 dkg lisztból, 2 db tojással, tejjel, sóval és cukorral a sokásos módon palacsintákat sütünk. 3-3-at egymásra fektetünk és közüket darált dióval hintjük meg. Összetekerjük, hüvelyknyi darabokra vágjuk és egymás mellé tűzálló tálra állítgatjuk. 2-3 palacsintát laskára vágunk, 3 tojássárgáját vaníliáscukorral ízesített fél liter tejjel elhabarunk, a tésztatekercsekre öntjük és a forró sütőben addig sütjük, amíg meg nem kocsonyásodik. Megszórjuk a laskára vágott, rummal, mazsolával elkevert palacsintával és az egészet bevonjuk a tojások kemény habbá vert fehérjével, melyhez előzőleg porcukrot és néhány kanál barckízt kevertünk. A sütőbe visszatolva csak pár percig sütjük, míg szép rózsaszínú lesz a teteje.

Asztali nézet