MENÜ

Májpástétom gőzben kifőzve

Hozzávalók: 35 dkg sertésmáj, 25 dkg sertéslapocka, 5 dkg zsír, 1 kis fej hagyma, 2 tojás, 2 tejbe áztatott zsemle, 1 dl tejföl, sü, bors, citromhéj

 

A májat a hússal együtt hagymás zsíron kevés vízzel puhára pároljuk. Kétszer ledaráljuk a tejben áztatott zsemlékkel együtt. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt, sóval, borssal, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Végül hozzákeverjük a tojások kemény habját, Egy hosszúkás formát zsírral bekenünk és az anyagot beleöntjük. A formát vízbe állítjuk és a tűzhelyen lefedve egy órán keresztül főzzük. Melegen kiborítjuk és kihűtve tálaljuk, egészben vagy szeletekre vágjuk.

Asztali nézet