MENÜ

Tejfeles spárgaleves

Hozzávalók: (4 személyre): fél kg csont, 10 dkg vegyes zöldség, fél kg spárga, 2 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 8 dkg főtt rizs, só, cukor, petrezselyem

 

A csontból és a zöldségből gyengén sózva jó erős csontlevet főzünk (kg. 8 dl). A spárgát felvágjuk kb. 1 cm nagyságú darabkákra, zománcozott fazékba tesszük, rászűrjük a kész csontlevet, sózzuk, cukrozzuk és puhára főzzük. A közben megfőtt rizst hideg vízzel leöblítjük. Ha a spárga megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott, vajon megfuttatott petrezselymet, majd belekeverjük a riszt és újra felforraljuk. A tűzről levesszük és habverővel belekeverjük az előre összekevert tejfölös tojássárgáját. Ha szükséges, utánízesítjük és forrón tálaljuk.

Asztali nézet