MENÜ

Marhafelsál makarónival lerakva

Hozzávalók: 60 dkg marhafelsál, 20 dkg makaróni, 20 dkg sajt, 10 dkg gomba, 10 dkg vaj, törött bors, só

 

A húst kissé átfőzzük vízben, kivesszük és kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A húslében megfőzzük a makarónit, leszűrjük, majd vajjal kikent tűzálló tálba 1 vékony réteget rakunk belőle. Meghintjük reszelt sajttal, kis vajdarabkákat teszünk rá, majd 1 sor húsmetéltet. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük az egészen apróra vágott gombával. Ismét makaróniréteg következik, majd az előbbi módon, váltogatva lerakjuk az anyagokat úgy, hogy az utolsó réteg makaróni legyen, amit megszórunk reszelt sajttal és olvasztott vajjal megöntözzük. Sütőben, lassú tűznél jól átsütjük.

Asztali nézet