MENÜ

Olasz vegyes saláta

Hozzávalók: 1 nagy fej zöldsaláta, 1 szép uborka, 3-4 db paradicsom, 2-3 kis fej lila hagyma, só, törött bors, ecet, olíva olaj, 5 dkg ementáli sajt, 5 dkg sonka

 

A salátát leveleire szedjük, megmossuk, megszárítjuk és kisebb darabokra tépkedjük, az uborkát megmossuk és héjával együtt legyaluljuk. A paradicsomot cikkekre vágjuk, a hagymát karikára. A salátás tálat kibéleljük néhány nagyobb salátalevéllel, a hozzávalókat összeverjük lazán, meghintjük sóval, borssal, kevés porcukorral, kevés ecettel és bővebben olajjal. Így helyezzük a tálba. Az olasz vegyes salátát mindig csak a tálalás előtt ízesítjük, mert a fejes saláta összeesik. Végül megszórjuk apró kockára vágott sajttal és sonkával.

Asztali nézet