MENÜ

Zöldborsós rizs

Hozzávalók: 15 dkg rizs, fél kg cukorborsó, 3 dkg zsír, só

 

A cukorborsót zsíron megpároljuk és a párolt rizzsel összekeverjük. A rizs párolása a következőképpen történik: 1 személyre 3-4 dkg riszt és fél dkg zsírt számítunk. A rizst kiválogatjuk, megmossuk és kevés ideig tiszta ruhára téve szikkadni hagyjuk. Forró zsíron megfuttatjuk, kb. 2-3-szor annyi vizet öntünk rá, amennyi a rizs térfogata. Megsózzuk, befedjük, felforraljuk és lefedve a tűzhely szélére húzzuk. A rizsnek nem főni, hanem duzzadni kell. Párolás közben a rizst nem szabad kevergetni, csak villával forgassuk, hogy a szemek össze ne törjenek, kb. 20-25 percig tart, amíg megpuhul. Tálalásig meleg vízzel telt edényben, vízfürdőben tartjuk.

Asztali nézet