MENÜ

Gomba vadasan

Hozzávalók: fél kg gomba, 2 szál sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 1 szál petrezselyemgyökér, só, babérlevél, szemes bors, ecet, 3 szem kockacukor, 2 evőkanál zsír, fél cigtrom, 2 dl tejföl

 

A répákat, a hagymát sóval, babérlevéllel, borssal, kevés ecettel, annyi vízzel, hogy ellepje fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és a levét félretesszük. Egy evőkanál zsíron a kockacukorral a zöldségeket megpirítjuk, meghintjük liszttel, barnára pirítjuk, majd felengedjük a félretett lével, citromlével ízesítjük, tejföllel gazdagítjuk. A gombát megtisztítjuk és nagysága szerint fél vagy négy részre vágjuk és 1 evőkanálnyi zsiron kissé átpároljuk. Hozzákeverjük az áttört zöldséges vadmártást és zsemlegombóccal körítve tálaljuk.

Asztali nézet